Kaunista tunnelmavaloa sekä käytännöllistä työvaloa luovat, monikäyttöiset ja valaisuteholtaan erittäin korkeat led nauhat soveltuvat lähes kaikkien tilojen valaisemiseen. Niitä voidaan käyttää niin yleisvalaistuksessa kuin myös monipuolisissa kohdevalaistuksissa, kotona sekä julkisissa tiloissa. Aina toimistojen ja taloyhtiöiden yleistiloista, muiden toimitilojen sekä kauppojen kohdevalaisuun saakka.

Led nauhat tarjoavatkin erittäin käyttäjäystävällisen, edullisen, tyylikkään, energiaa säästävän, kestävän sekä monikäyttöisen valaistusratkaisun kaikkiin tiloihin, joihin tarvitaan toimivaa yleisvalaistusta tai kohdennettua tunnelmavaloa. Mutta miten nauhat kannattaa asentaa ja sommitella eri tiloissa? Lue vinkkejä siihen alta!

Helppo asennus onnistuu käden käänteessä

Erittäin kirkkaat ja helppokäyttöiset led nauhat ovat helppoja asentaa. Tämä johtuu pitkälti niiden joustavuudesta, minkä vuoksi nauhaa voidaan taivuttaa helposti mihin asentoon tai muotoon tahansa, jolloin se on myös helppo asentaa kaikenlaisiin alustoihin. Lisäksi led nauhat myydään nimensä mukaisesti pitkinä nauhoina, joista voit leikata juuri sopivan mittaisen palan omiin tarpeisiisi. Näin ollen asennuksen jälkeen nauhaa ei jää roikkumaan ylimääräisenä mistään ja voit jättää loput vielä talteen seuraavaa projektiasi varten.

Tuo tyylikkyyttä yleisvalaistukseen nauhan avulla

Erilaisia led valonauhoja käytetään nykyään paljon koko kodin yleisvalaistuksen luomiseen. Valaistus nauhan avulla voidaan toteuttaa käytännössä esimerkiksi niin, että led nauhat asennetaan erilaisten alumiiniprofiilien avulla.

Ruostumaton ja kestävä alumiiniprofiili tarkoittaa siis ohutta sekä kevyttä alumiinilevyä tai -putkea, jonka pinnalle led nauha voidaan kiinnittää. Näin ollen sen avulla saadaan led nauhat asennettua helposti ja huomaamattomasti esimerkiksi sisäkattoihin pitkiksi valojuoviksi. Monen mielestä led nauha onkin jopa esteettisempi valaisin kuin loisteputket, kunhan sen ensin asentaa alumiiniprofiiliin. Samalla stabiilin pohjan avulla saadaan luotua suora valaistus, jonka lisäksi ei tarvita perinteisiä kohdevalaisimia välttämättä ollenkaan. Nauhassa olevat pienetkin led valot kun riittävät tuottamaan kotiin juuri tarpeeksi valoa jo itsessään.

Joskus taas halutaan hakea epäsuoraa valaistusta. Myös sen luominen onnistuu helposti led nauhalla. Tällöin avuksi kannattaa ottaa esimerkiksi valolistat, joiden avulla voit heijastaa valoa haluamaasi suuntaan tai voit luoda saman efektin jättämällä tilaa seinän ja kattopaneelin väliin. Kun led nauha asennetaan tuohon väliin, syntyy lopputuloksena seinästä valoa heijastava, tyylikäs ja tunnelmallinen epäsuora valaistus.

Korosta kotisi parhaita piirteitä

Led nauhojen avulla voit myös korostaa helposti kotisi tai toimitilasi parhaita puolia, kuten esimerkiksi tauluja, taideteoksia tai vain arkkitehtuurin tiettyjä osia, kuten portaikkoa, epäsuoraa kattoa tai takan edustaa.

Yksi upea tapa kohdevalaistuksen tuottamiseen on korostaa pienien, mutta näyttävää valoa luovien ledien avulla tiettyjä sisustuselementtejä. Oletkin varmasti joskus törmännyt esimerkiksi showroomeissa veistosten tai jopa keittiönkaapistojen valaisuun ledeillä, tai saunoissa paneelien ja kiukaan korostamiseen. Led nauhat soveltuvatkin käytettäväksi niin tunnelma- kuin myös kohdevalaistuksen tekemisessä lähes missä tahansa ympäristössä, jossa niitä keksit hyödyntää. Nauhoja kun saa jopa vedenkestävinä, jolloin myös märkätiloissa niiden käyttäminen onnistuu turvallisesti ja helposti.

Tuo design huonekalut esiin led nauhan avulla

Led valonauhoja voidaan asentaa helposti myös kalusteisiin. Olipa kyseessä sitten hyllykkö, tv-taso, senkki tai vaikkapa sängyn reuna tai pääty, on led nauha aina tyylikäs lisä sisustukseen. Tällöin asennusta varten kannattaa ehdottomasti jyrsiä ensin ura nauhaa varten tai vaihtoehtoisesti hyödyntää tässäkin vaiheessa huomaamatonta alumiiniprofiilia.

Tee valintasi aina tarpeen mukaan

Mitä sitten led nauhalla aiotkaan tehdä, valitse oikea tuote aina sen käyttötarkoituksen mukaan – mitä tehokkaampi led nauhan valaisuteho on, sitä parempi se on koko kodin yleisvalaistuksen luomiseen. Jos taas etsit kalusteiden, sisustuselementtien tai arkkitehtuurin tiettyjen osien korostamiseen sopivaa nauhaa, kannattaa valita pienempiä ledejä ja vähemmän tehokasta valoa tuottava nauha. Näin ollen saat aikaan paljon pehmeämmän ja kauniimman tunnelmavalaistuksen. Myös valon värilämpötila vaikuttaa tunnelmaan, sillä kylmä valo sopii paremmin työvaloksi kun taas tunnelman luomiseen kannattaa valita lämpimämpi keltainen.

Lopuksi muista myös valita aina tarpeeksi pitkä led valonauha, sillä mikään ei ole epämieluisampaa kuin se, että kotona asentamisen yhteydessä huomataan nauhan olevan liian lyhyt sille varattuun käyttötarkoitukseen. Näillä vinkeillä sinun kuitenkin pitäisi jo onnistua oikean led nauhan valinnassa sekä asennuksessa!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *