Kotisiivous tuo luksusta arkeen

Vielä muutamia vuosia sitten ajateltiin, että siivouspalveluiden käyttäminen on merkki huonosta ajankäytöstä tai suunnittelusta. Monet ajattelivat, että oma koti pitää siivota itse tai muuten ei osaa huolehtia kodistaan. Kodin siivouksen ulkoistaminen oli kuin tabu, apua ei saanut missään nimessä pyytää. 

Nykyään kuitenkin ajatukset ovat muuttuneet ja siivouspalvelut ovat suuressa suosiossa. Kotisiivous ulkoistetaan, sillä ihmiset ovat urakeskeisempiä ja kiireisempiä sekä he arvostavat vapaa-aikaa entistä enemmän. Kotisiivouksen avulla ihmiset ostavat itselleen lisää vapaa-aikaa, jolloin voi tehdä juuri niitä asioita, joista nauttii. Hektisen elämän keskellä kaikki ylimääräinen vapaa-aika on varmasti tervetullutta. Siivoaminen on monille myös epämiellyttävä ja pakollinen tehtävä, joka on vain pakko joskus tehdä. Miksi siis pitäisi väkisin siivota ja puunata kotia, kun sen voi ulkoista siivouksen ammattilaisille ja itse käyttää vapautuneen ajan muihin kivoihin aktiviteetteihin. 

Kenelle kotisiivous sopii?

Kotisiivous sopii kenelle vain elämäntilanteesta tai iästä riippumatta. Myöskään kodin koolla ei ole merkitystä, kotisiivouksen voi tilata vaikka pieneen yksiöön, jos siltä tuntuu. Kotisiivous sopii sellaisille henkilöille, jotka haluavat lisää vapaa-aikaa kiireisen arjen keskelle. Lisääntyneen vapaa-ajan voi käyttää juuri niin kuin itse haluaa, esimerkiksi harrastusten parissa, läheisten ihmisten kanssa tai ihan vain laiskotellen. Jos myös olet kova stressaamaan tekemättömiä kotitöitä, on kotisiivous kuin tarkoitettu sinulle. Ikävät kotityöt voi hyvällä omalla tunnolla jättää siivoojalle ja voit itse nauttia helpommasta ja rennommasta arjesta. Lisäksi puhdas koti vaikuttaa mieleen piristävästi. 

Tyypillisin kotisiivouksen asiakas on lapsiperhe, joka asuu kolmiossa tai neliössä. Kiireinen arki on yksi yhdistävä tekijä ja kotisiivous tilataankin helpottamaan ruuhkavuosien kiireitä. Helppous viehättää myös nuorempia ja nykyään kotisiivousta tehdään monenlaisissa kodeissa, aina yksiöistä suuriin omakotitaloihin. Myöskin ikäihmisten keskuudessa kotisiivous ja apu muissakin arjen askareissa on yleistä. Kotisiivous ei siis katso ikää, elämäntilannetta tai asunnon kokoa, kaikki keitä viehättää vapaa-ajan lisääntyminen ja arjen helpottuminen sopivat kotisiivouksen asiakkaiksi.

Kun siivooja tulee kotiin

Kotisiivouksen ensi kertaa tilanneet saattavat pohtia, pitääkö ennen siivoojan saapumista kotia järjestellä tai siivota. Vieraskoreus siivoojaa varten on kuitenkin aivan turhaa, sillä siivooja tulee kotiisi siivoamaan eikä arvostelemaan kotisi sotkuisuutta. Eihän siivoojalle jää mitään työtehtäviä, jos siivoat jotain jo etukäteen. Silloin myös maksat turhasta. Koti kannattaa jättää juuri siihen kuntoon kuin se onkin ennen siivoojan tuloa. Tällä tavoin myös näet selkeän eron sotkuisen ja siistin kodin välillä. Jos jätät siivoojalle vain imuroinnin ja vessan pesun, kannattaa miettiä, onko siivoojan palkkaaminen tarpeellista ollenkaan. Siivoojan tehtäviin kuuluu myös tavaroiden, kuten tyynyjen järjesteleminen, joten jätä nämäkin kotityöt vain huoletta siivoojalle. 

Kotisiivoukseen kuuluu pölyjen ja pintojen pyyhkiminen, lattian imurointi ja moppaus sekä keittiön ja kylpyhuoneen siivoaminen. Näiden lisäksi siivouksen yhteydessä siivooja voi tehdä erilaisia lisätöitä, joita ovat esimerkiksi lakanoiden vaihto, pyykinpesu, ikkunoiden, uunin tai saunan pesu sekä mattojen tamppaus. Useat siivousyritykset tarjoavat apua myös muissa arkisissa kodin askareissa, kuten kaupassa käynnissä, ruoanlaitossa tai koiran ulkoilutuksessa. Kotisiivous räätälöidään aina asiakkaan toiveiden mukaisesti ja se voidaan toteuttaa myös niin usein kun asiakas toivoo, esimerkiksi kerran, kaksi tai useamman kerran kuukaudessa. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *