Edullinen pellettitakka on yksi kodin parhaista hyötyhankinnoista, sillä sen käyttö tarjoaa useita etuja, kuten puhtaamman sisäilman sekä ekologisen lämmitysmuodon. Samalla kodin tai mökin lämmityskustannukset laskevat huomattavasti, sillä pelletin hinta on yhä yhtä pieni kuin kymmenen vuotta sitten. Tasaista lämpöä isompaankin kotiin tarjoava takka, onkin ehdottomasti parempi valinta kuin esimerkiksi perinteinen puuhella tai -takka, jotka ovat monelle meistä tutumpia vaihtoehtoja.

Pellettitakan edut

Edullinen pellettitakka ei siis tarjoa ainoastaan kaunista yksityiskohtaa kodin sisustuksen viimeistelyyn, vaan sen käyttö tuo mukanaan useita erilaisia etuja, kuten esimerkiksi:

  • Edullisen pelletin poltto on ekologista ja laskee lämmityskuluja 
  • Tasainen lämpötila lisää asumismukavuutta
  • Kuivan pelletin poltto ei huononna sisäilmaa 
  • Design pellettitakka toimii osana kodin sisustusta
  • Pelletti on uusiutuva energianlähde, jonka tuottamiseksi ei tuhota metsiä   

Pelletti hinta on vain murto-osa sähkön tai öljyn hinnasta

Pelletin hinta on pysynyt häkellyttävästi samana jo ainakin viimeisen kymmenen vuoden ajan – hinta on yhä tälläkin hetkellä vain noin 5 snt / kWh. Näin ollen pelletin poltto edullisessa pellettitakassa tarjoaa jopa öljyä puolet ja sähköä kolmanneksen halvemman polttoaineen kodin tai mökin lämmitykseen. Pellettitakka tarjoaakin erinomaisen vaihtoehdon varsinkin öljy- tai sähkölämmitteisen talon lämmittämiseen, jolloin voit saada lämmityskustannuksissa säästöä aikaan useiden satojen eurojen edestä vuosittain.

Ekologinen energia voi olla myös edullista

Moni voisi helposti ajatella, että ekologisen biopolttoaineen hankinta on hyvin paljon hankalampaa ja kalliimpaa kuin perinteisten polttoaineiden. Kuitenkin pelletti on yksi niistä edullisista ja ympäristöystävällisistä polttoaineista, joita saa tänä päivänä esimerkiksi netistä tilattua suoraan kotiovelle. Pellettiä saakin siis hankittua erittäin helposti ja nopeasti lähes mistä tahansa ja pellettitakan hankintahinnan saa säästettyä nopeasti käytössä takaisin, lämmityskulujen laskiessa heti käyttöönoton jälkeen.

Älä tuhoa maapalloa – valitse ekologinen pelletti 

Edullinen pelletti on kaiken lisäksi hyvinkin ympäristöystävällinen ja valmistukseltaan kestävän kehityksen periaatteiden mukainen biopolttoaine.  Se valmistetaan puuteollisuuden ylijäämästä eli jätteistä, joita syntyy esimerkiksi uusiutuvien rakennusmateriaalien tai muiden puutuotteiden valmistuksessa. Pelletin tuottamiseksi ei siis kaadeta metsiä tai tuhota maapalloa, vaan se valmistetaan ainoastaan jo olemassa olevasta puuaineksesta. Samalla puhtaan ja kuivan pelletin poltto ei huononna sisäilmaa, sillä polttaminen tuottaa vain murto-osan pienhiukkasista, mitä normaalisti syntyy esimerkiksi oljen, puuhakkeen tai puuklapien poltossa. Näin ollen edullinen pellettitakka onkin yksi kaikkein ekologisimmista ja ympäristöystävällisimmistä lämmitysvaihtoehdoista niin kodin kuin myös mökin tai lähes minkä tahansa tilan lämmitykseen. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *